martes, 29 de marzo de 2016

La pesca i l’aqüicultura

La Pesca
La pesca és encara una activitat de captura de productes del mar i aigües continentals, ja que, fins ara, l’esser humà no ha pogut dominar el medi de producció i només n’ha pogut millorar les tècniques de captura. Segons l’àmbit: 

Pesca esportiva 
És una pesca d’aficionat amb llicència, des de la costa o des d’una embarcació, únicament per al consum propi. Només es permeten arts de captura de capacitat molt limitada, com ara la canya o les gambines.

Pesca professional 
Els pescadors d’ofici disposen d’embarcacions i ormeigs especialitzats, i coneixen les tècniques més adequades. Hi ha diversos tipus de pesca, segons el lloc on es fa: 

• La pesca costanera es fa en vaixells petits que solen tornar a port en acabar la jornada i que no tenen maquinària per conservar el peix. Cada port pesquer s’ha especialitzat en la captura d’espècies abundants en el seu entorn: anxoves de l’Escala, gambes de Palamós,

• La pesca d’altura es fa exclusivament amb xarxa i vaixells grans amb sistemes electrònics de recerca dels bancs de peix, i que disposen de maquinària per conservar el peix durant dies o setmanes. Alguns vaixells són autèntiques indústries flotants que manipulen, envasen i conserven el peix perquè, en desembarcar-lo, es pugui comercialitzar directament.


No hay comentarios:

Publicar un comentario