jueves, 7 de abril de 2016

Els Tractaments Quimics

Un conservant és una substància química natural o sintetitzada que frena o destrueix els microorganismes presents en un aliment.

 Els tractaments químics més habituals són:

 • La sal és un conservant que augmenta la salinitat de l’aigua de l’aliment per impedir que els microorganismes en disposin.


• El sucre actua de manera similar a la sal: limita l’accés dels microorganismes a l’aigua i se sol combinar amb mètodes físics.

 • El fumatge és un tractament que conserva l’aliment gràcies a la introducció de substàncies antimicrobianes presents en el fum, juntament amb l’efecte tèrmic i d’assecatge.



 • La fermentació és un procés complex realitzat en condicions anaeròbiques per microorganismes no tòxics, que modifiquen la composició dels aliments i en milloren les propietats organolèptiques i nutritives,



N’hi ha de diversos tipus:

– La fermentació làctia, que produeix àcid làctic. S’utilitza en la fabricació del iogurt i el mató.

Resultado de imagen de fermentacion lactica queso
 – La fermentació alcohòlica, que produeix alcohol. S’utilitza per obtenir begudes alcohòliques derivades del raïm (vi), l’ordi (cervesa), la canya de sucre (rom), l’arròs (sake), les pomes (sidra), etc.

Resultado de imagen de fermentacion alcohólica

– La fermentació acètica, que produeix àcid acètic a partir de l'alcohol del vi per obtenir el vinagre

No hay comentarios:

Publicar un comentario